Historiek

2017

We eindigen het jaar met 360 leden wat een serieuze stijging is met vorig jaar. De eerste groeipijnen zijn voelbaar. De terreinbezetting is groot waardoor het tekort aan terreinen duidelijk voelbaar worden. 

De cel infrastructuur blijft achter de schermen werken aan een oplossing voor de toekomst. Een complex en uitgebreid subsidie dossier wordt opgemaakt en overgemaakt aan 'Sport Vlaanderen' in de hoop iets uit de wacht te slepen.

Een succes achteraf gezien want we halen een subsidie binnen van 138.764€ binnen. Nu zijn we gelanceerd, de plannen kunnen starten voor een tennishal over de huidige 4 terreinen + 3 padel terreinen naast de huidige tennis terreinen. De afspraken binnen het gemeentebestuur kunnen beginnen. 2018 belooft dus een spannend jaar te worden.

Ondertussen is onze barman op volle toeren en zorgt hij ervoor met zijn helpers om de clubleven te laten groeien.

Ook qua activiteiten is het druk. Inge met haar team heeft het niet makkelijk om alle activiteiten tot een succes uit te laten groeien. Maar door de activiteiten brengen we mensen samen en groeit de sfeer rondom de club wat ook het doel was. Volgende nieuwe activiteiten werden opgestart: Ribbetjes avond voor de jeugd, Ladies Night, Teen affair

Het sportieve luik blijft ook groeien met voornamelijk de familie Vancauwenberghe als kers op de taart in de sportieve prestaties. We starten ook ons eerste eigen jeugd tornooi op in de zomer. 

Om onze groei te blijven ondersteunen wordt het bestuur nog versterkt met Sibylle Benoit (activiteiten) en Gerdy Vancauwenberghe (infrastructuur/sponsoring). Wat taakverschuivingen zijn nodig binnen het bestuur om de nieuwe organisatie te verbeteren.

 

2016

2016 is het jaar waarin het bestuur een duidelijke uitbreiding kent met Björn Devoogt als barverantwoordelijke+vrijwilligersbeleid en Carl desmet als IC verantwoordelijke +admin/badgebeheer.

We investeren in onze terras en kopen 2 grote zitbanken aan om de gezelligheid te vergroten.

Op het einde van het seizoen nemen we afscheid van Sigrid, onze barvrouw die een 3-tal jaren onze bar heeft uitgebaat. Bjorn neemt de taak over.

Bij de activiteiten is het opstarten van dubbelavonden een groot succes. Dit zorgt ervoor dat we niet alleen leuke tennisavonden beleven, maar ook het sociale karakter is van belang. Nieuwe leden kunnen zo een tennispartner zoeken om eens een balletje te slaan.

2015

2015 was een prachtig tennisjaar met mooi weer en veel tennisgenot.

We bereikten terug de kaap van de 300 leden. 

Op sportief vlak noteerden we voor het eerst 2 kampioenen in ons midden, nl. Julie Lestienne (Belgisch kampioene) en Kevin Deconinck (West Vlaams kampioen). Dit belooft voor de toekomst.

Hans moest wegens proffesionele redenen het bestuur verlaten. Maar onder leiding van Inge werden de activiteiten meer uitgewerkt en dit met groot succes, duidelijk te zien aan het aantal activiteiten. Dit geeft ook zijn reflectie op de bar en het clubleven. Beetje bij beetje is dit groeiende. Ook Facebook werd vanonder het stof vandaan gehaald en nieuw leven ingeblazen. We moeten mee met de tijd.

De vraag voor tennis in de winter blijft komen. Dus werd er ook een cel opgericht om na te gaan wat de technische, financiële en juridische mogelijkheden kunnen zijn. Wordt vervolgd.

Er werd geïnvesteerd in de presentatie op ons TV scherm in de bar om de sponsors naar voor te brengen.

De vergaderruimte werd in de winter afgewerkt door de gemeente.

 


2014

Het aantal interclubploegen verdubbelt bijna waardoor we uitkomen op 9 ploegen (jeugd inbegrepen).

Voor de eerste maal kunnen we de bardienst meer stabiliteit geven met de intrede van Sigrid als barvrouw. Een voortreffelijke zet. Om dit nog meer kracht bij te zetten werd het clubhuis omgedoopt tot 'TERRAQUILA'. 2 spandoeken werden ontworpen en aan het clubhuis opgehangen. Ook een eerste vereniging (vrouwelijke fietsclub) gebruikt ons clubhuis als uitvalbasis.

De lessen en stages zitten vlug volboekt. De vraag stijgt duidelijk. Een tekort aan lesgevers of terreinen begint al een eerste keer op te duiken.

Het nijpende tekort aan bestuursleden blijft een moeilijk punt, maar er is licht in de tunnel. Carl neemt achter de coulissen het beheer van de badgen + laddertornooi op zich en een nieuwe cel activiteiten wordt opgericht met Inge als coördinator en extra bestuurslid.

 We eindigen het seizoen met 310 leden.


2013

Het eerst volledige seizoen als tennisclub.

Nu pas kunnen we de club echt gaan uitbouwen tot een professionele club die zowel op sportief vlak als op sociaal vlak zijn stempel kan drukken in Wingene en Zwevezele.

In april staat traditioneel de interclub op het programma waarbij we deel nemen met 5 ploegen.

Voor het eerste jaar starten we met een S2T project en de dubbelavonden op vrijdagavond (4-tal). Beiden zijn een succes waar veel volk op afkomt.

Daar een club niet kan functioneren op enkel bestuursleden hebben we een vrijwilligersbeleid uitgeschreven om de leden te motiveren om deel te nemen aan minimum één actie per jaar.

Met diverse activiteiten proberen we de clubsfeer op een hoger niveau te krijgen.

We eindigen het seizoen met 290 leden.


2012

Het clubhuis is nu in volle aanbouw, de werken vorderen goed.

We starten in april met onze eerste interclub ploegen (2). Een ervan haalt zelfs de eindrondes, maar moet jammer genoeg de duimen leggen in de halve finale. De lessen zijn terug volop gestart zowel voor onze jeugd als voor de volwassenen. Ook S2T kent zijn intrede, en met veel succes.

Op 1 juli kan het clubhuis in gebruik genomen worden. Weliswaar is er nog veel afwerking te gebeuren, maar wij moeten dringend kunnen starten met de inrichting van de bar. We verhuisen van de froggy naar ons nieuw clubhuis en installeren onze oude bar. Dit zorgt ervoor dat we onze 1ste jeugdstage kunnen waar maken. Niet minder dan 50 kinderen zijn aanwezig. Juli is de maand van de inrichting van de bar met een toog, kastwand, meubilair, enz. Het wordt een prachtig geheel.

Ondertussen hebben we al de opening van het sportpark achter de rug en in Augustus organiseren we onze eerste racketlon activiteit in samenwerking met de badmintonclub. Ook onze eerste kidsfundag staat op de kaart. Een andere organisatie, ons eerste clubtornooi start mits wat vertraging door de opening van ons clubhuis. 7 reeksen worden er gespeeld. 


2011

In februari worden de voorbereidende werken gestart voor de aanleg van de tennisterreinen. Pech, de werken worden stilgelegd door de archeologen wegens de vondst van 2 vuurwapens van 6000 voor Christus Uiteindelijk na verder onderzoek wordt er niets meer gevonden en wordt het terrein vrijgegeven. Ondertussen zijn we wel al 3 maanden kwijt en moeten we genoodzaakt onze opstart uitstellen. In Juni start uiteindelijk de aannemer van de velden. Nu gaat het vlug en ja, op 9 juli wordt het startschot gegeven voor de officiële opening van onze velden. En dit met groot vertoon van onze burgemeester. Hij steelde de show met een acrobatische tuimeling op de verse gravel.

Nu is het volop zomer, er zijn een aantal ontmoetings dagen waarop de leden elkaar leren kennen. Claude is volop in de weer met lessen en stages. Soms moet hij een beroep doen op een leger helpers om de kinderen in bedwang te houden. Ook de volwassen stages zijn een succes. De tapas doen het hem, de bar blijft open tot in de late uurtjes met veel ambiance.

Het weer zit niet echt mee, maar velen trotseren de wind en tennissen tussen de buien door. De goede drainage van Filip doet zijn werk. Wat betreft Filip, door het vele goede werk dat hij verricht in de drainage heeft hij het te druk om zich ook nog eens volop toe te leggen op het tennisgebeuren. Hij beslist om een paar jaar op non-actief te gaan waarvoor wij hem nu reeds bedanken voor de inzet van de afgelopen jaren.

Het seizoen begint op zijn einde te lopen. Rest ons nog om een 'end of season party' te organiseren om ons seizoen op een passende manier af te sluiten. En of het een succes was, kunnen we wel zeggen. Een gezellige sfeer, leuke tennisfilmpjes, lekker eten en dansplezier tot in de vroege uurtjes, dit was het menu van de avond.

We eindigen dit jaar met 180 leden.

En nu op naar 2012 met ons nieuw clubhuis.


 2010

Ideeën worden werkelijkheid!

Diverse zaken moesten gerealiseerd worden zoals: opmaken logo, website, statuten, officialiseren VZW, ontwerpen clubhuis ism de architect en het gemeentebestuur, bekendbaarheid maken, enz.                                                                       

We kwamen al snel tot de conclusie dat dit niet haalbaar is met 4 bestuursleden. Hans Vanlanduyt werd geïntroduceerd als nieuw bestuurslid.

De infrastructuur zal bestaan uit een mooi en ruim clubhuis die uitkijkt op 4 buitenterreinen achter elkaar (zie onderaan de pagina een inplantingsplan: rode gedeelte). Een aparte ingang is voorzien via de Rozendalestraat aan de ingang van het vroegere containerpark. Een parking is voorzien recht voor het clubhuis. 


 

2009

Nu kwam de moeilijkste opdracht: een passende naam vinden voor de tennisclub.

Daar we niet alleen de gemeente Wingene wilden betrekken, maar ook Zwevezele en de omliggende gemeenten werd er nagedacht over de naam. Na vele sofa-avonden werd TC Aquila geboren. Dit is het latijnse woord voor "de arend". Dit is een bewuste keuze geweest daar de gemeente Wingene verschillende accomodaties heeft die de naam van een vogel dragen. Daar het niet eenvoudig is om een mooie vogelnaam te bedenken, hebben we ons verdiept in de vogelkunde (ondertussen zijn we echte vogelliefhebbers geworden). Na een grondige studie en diverse vergaderingen met de gemeente hebben we beslist om 4 gravel terreinen aan te leggen met een bijhorend clubhuis.


2008

En zo kwamen we tot de 4 musketiers van de tennisclub in Wingene.

Daar het opstarten van een tennisclub geen sinicure is, was de eerste opdracht om de gemeente warm te maken om een club op te starten. Hierbij hadden we de hulp van Siska, de sportfunctionaris. Zij was de link met het gemeentebestuur en gaf feedback zodat we de juiste beslissingen konden nemen. Na heel wat lobbywerk en vele presentaties heeft de gemeente Wingene zijn akkoord gegeven om in het sportpark Wingene een tennisclub te integreren.

De gemeente investeert in de infrastructuur die bestaat uit 4 verlichte tennisterreinen, een clubhuis en een toegangsweg met parking mogelijkheid. De interne organisatie en werking is dan voor het bestuur van de club.


2007

Tom en Claude zijn aan het tennissen op een interclub ontmoeting. Beiden zijn lid van TC Kortemark en wonen sinds een paar jaar in Wingene. Op de weg terug zijn we nog in de overwinning mood en stellen we vast dat we wekelijks vele kilometers moeten doen om onze sport te beoefenen.

De vraag komt boven: waarom geen nieuwe club starten in Wingene.

Wat later op een receptie lopen we Burgemeester Verkest tegen het lijf. Dit was natuurlijk het ideale moment om onze wensen naar voren te brengen. Wij hadden natuurlijk ons huiswerk gemaakt en wisten dat de Burgemeester tennisminded was daar hij met de rotary jaarlijks het tennistornooi in Meulebeke organiseert. Hij was meteen gefascineerd door ons idee van een tennisclub te Wingene.

Tom en Claude beseffen dat een club opstarten met twee personen niet haalbaar is. Op een zwoele zomeravond in de badmintonclub na een zware dubbelmatch en menig wat pintjes komt Tom in gesprek met Philip. Hij heeft vroeger nog getennist, maar heeft ook door een gebrek aan mogelijkheid in de gemeente een nieuwe sport gezocht. Hij was direct laaiend enthousiast en begon direct ook zijn lobbywerk.

Het nieuws liep nu snel in de gemeente. Op een wijndegustatie kwam ik de andere Filip tegen, die vroeger nog getennist heeft in Ruiselede en beroepsmatig ervaring heeft met de aanleg van tennisterreinen. Dit leek mij een ideale persoon om de infrastructuur tot een goed einde te brengen.Downloads